Egy igazi borkülönlegesség a tequila szerelmeseinek
2018. április 13. írta: Borgonzola

Egy igazi borkülönlegesség a tequila szerelmeseinek

A kaliforniai Cooper & Thief borászat a napokban hozza forgalomba legújabb borkülönlegességét, amely egy Sauvignon Blanc alapú házasítás. Különlegessége abban áll, hogy olyan hordóban érlelték, melyben korábban tequilát pihentettek.  A pincészet nem titkolt célja, hogy a hagyományos borkészítési tradícióktól eltérő módon készítse el termékeit, amivel egyedülálló termékeket tud bevezetni a borpiacra. A borászat tulajdonosa szerint a sajátos érlelés ötletét az agave alapú italok népszerűségének növekedése alapozta meg, amely trendből ők sem szeretnének kimaradni.  

Ez a rendkívüli bor három hónapig érlelődött - korábban tequilával töltött- francia tölgyfahordókban, amelynek eredményeként frissítő savasságot, citrusos és fűszeres aromákat kapunk az italtól egy enyhén pirított és vanília zamattal. Illatában intenzív gyümölcsöket és a kék agavéból készült tequilát fedezhetjük fel. A bor összetételét tekintve az alábbi fajtákból áll össze: 78%-ban Sauvignon Blanc, 12%-ban Colombard és 10%-ban Sémillon fajtát tartalmaz.

1520531529111-24.jpg

A pincészetnek azonban nem ez az első rendhagyó érleléssel készített bora, hiszen már korábban is sikeresen használt a tradícióktól eltérő hordókat a borkészítéshez. Korábban nagy sikerrel vörös szőlőfajtákból álló házasítást érleltek bourbon whisky hordókban, mely során igazolást nyert az a feltételezés, hogy a korábban alkoholpárlattal töltött hordók gazdagítják a később beléjük töltött borok aromáit.

43c9c5_71c640a754714374a570555ed680686a_mv2.jpgAz első nagy meglepetést okozó vörösboruk 38% Merlot-ból, 37% Syrah-ból. 11% Zinfandel-ből, 7% Petite Sirah-ból és 4% Cabernet Sauvignon-ból készült, amely házasítás szintén három hónapot töltött bourbon whisky hordókban.

A termék bevezetésének időpontját sem bízták a véletlenre, hiszen a tequila szerelmeseinek nagy örömére május 5-én, a híres Cinco de Mayo napján -a mexikói kultúra ünnepén lesz elérhető ez a kivételes borkülönlegesség.

Ha tetszett a bejegyzés, olvasd el a BORgonzola blog többi írását is, vagy csatlakozz a Facebook oldalunkhoz!

A bejegyzés trackback címe:

https://borgonzola.blog.hu/api/trackback/id/tr4913833034

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása