A Trump-borászat lenyűgöző világa
2018. március 18. írta: Borgonzola

A Trump-borászat lenyűgöző világa

trumpwinery.jpg

Fotó: www.trumpwinery.com

A Trump Pincészet - korábban Kluge Estate Pincészet- lenyűgöző, 1300 hektáros birtoka a Virginia-i Charlottesville-ben található, amely a keleti partvidék egyik legnagyobb szőlőültetvénye. Thomas Jefferson, a függetlenségi nyilatkozat egyik megfogalmazójának birtoka is ezen a vidéken, Monticello-ban volt megtalálható, amelyet az amerikai borkészítés bölcsőjének is neveznek - közel ahhoz a területhez, ahol a jelenlegi amerikai elnök, Donald Trump 2011-ben megvásárolta a szőlőültetvényeket. A borászat jelenleg az elnök fiának, Eric Trump cégének a tulajdonában van.

A birtok korábbi tulajdonosa 65 millió dollárt hitelt vett igénybe, amely összegből a terület fejlesztésére is fordított, de a 2008-ban kirobbant gazdasági válságnak köszönhetően 2011-ben már nem tudta teljesíteni a hitelek visszafizetését, így a Bank of America megszerezte a terület tulajdonjogát. A bank által kiírt árverésen a néhány évvel korábban 100 millió dollárra értékelt területet az új tulajdonosnak 6,2 millió dollárért sikerült megvásárolnia.

A pincészet nem volt ismeretlen a borkedvelők körében, hiszen a tulajdonjog átírását megelőzően a pincészet már 21 díjat nyert boraival az Egyesült Államokban és szerte a világban. A birtok megvásárlása után pedig a "Wine Enthusiast" bomagazin 2013 márciusában 91 pontos értékelést adott a 2007-es Trump SP Reserve-nek, amely akkoriban a legmagasabb pontszám volt, amit valaha egy Virginia-bornak adtak. A borászat kínálatában megtalálhatóak pezsgők, fehér- és vörösborok is, de komoly hangsúlyt helyeznek a különböző rendezvények megrendezésére is: esküvők, céges összejövetelek és boros eseményeknek.

A borászat mellett 2015-ben nyitották meg az Albemarle Estate nevű luxus szállodát, amely lehetőséget kínál a vendégek számára arra, hogy a történelem egyik legrangosabb, és építészetileg is tekintélyes épületében szálljanak meg. A szálloda egy 26 ezer négyzetméteres, 45 szobás kastély, amit az Egyesült Államok egyik gyöngyszemének is neveznek. A kastélyban kézzel festett vakolatburkolatok és tapéták, Waterford kristálycsillárok, 150 éves angol tölgyből kézzel faragott bútorokat is találhatunk. Az ingatlant csodálatos angol kertek veszik körül, melyekre lenyűgöző kilátás tárul a szobákból nyíló teraszokról.

A borászatról és az itt készült borokról vegyes véleményeket olvashatunk a világhálón, de ez valószínűleg a tulajdonos személyének is betudható, aki szintén megosztó személyiség a világban. A borászattal szemben előzetesen negatív kritikát megfogalmazni azonban nem túl elegáns dolog. Leginkább azok véleményére érdemes támaszkodni, akik már néhány vendégéjszakával egybekötött borkóstolót is kipróbáltak a pincészetnél. Ezen vélemények alapján pedig a borászat szolgáltatásai és termékei kiválónak mondhatóak.

A borászat hivatalos bemutató videója: 

Ha tetszett a bejegyzés olvasd el a BORgonzola blog többi írását is, és csatlakozz a Facebook oldalunkhoz!

A bejegyzés trackback címe:

https://borgonzola.blog.hu/api/trackback/id/tr2113750188

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása