Borozz szabadon
2018. november 23. írta: Borgonzola

Borozz szabadon

A ConeTech nevű cég 1991-ben elsőként vállalakozott egy olyan technológia kifejlesztésére, amelynek segítségével a túlzott alkoholtartalom sikeresen csökkenthető a különböző alkoholos italokban. Elsőként a képen látható ún. „Spinning Cone” technológiát fejlesztették ki, amellyel az alkoholtartalom csökkentése mellett a borok eredeti ízvilága is - többé kevésbé - megőrizhető.

spinning-cone-technology.pngNapjainkban a ConeTech már négy fontos bortermelő régióban is megtalálható: Kaliforniában, Chilében, Spanyolországban és Dél-Afrikában. Ezeken a helyeken összesen tizenegy ilyen szerkezettel rendelkezik, de a technológia folyamatos fejlesztése mellett több országban is szeretne megjelenni.  

A közelmúltban egy új technológia fejlesztést (GoLo) szabadalmaztattak, amely -a cég képviselői szerint- még nagyobb hatásfokkal képes az alkoholt közömbösíteni az italokban az eredeti aromák megtartása mellett. A technológia egy nagyon alacsony hőmérsékletű desztillációval működik, amely lehetővé teszi az aromavegyületek megtartását és a szükség szerinti alkohol eltávolítását bármely folyadékból. Kezdetben az alkoholtartalom 8-11% körüli csökkentésére volt lehetőség a cég által kifejlesztett eszközzel, de a technológia fejlesztésének köszönhetően az alkoholtartalom már 0,02% -ra is csökkenthető. A továbbfejlesztett szerkezet három méretben áll a vásárlók rendelkezése, melyek kapacitása: 2,2 hl / h, 5 hl / h és 22 hl / h, illetve már mobil változatban is elérhető.

A fejlesztés hátterében a csökkentett alkoholtartalmú italok iránti egyre növekvő világméretű kereslet áll, amely szoros kapcsolatba hozható az egészséges életmód fontosságának terjedésével. Bizonyos előrejelzések szerint a borfogyasztás a következő 5 évben átlagosan évi 0,2 %-kal is csökkenhet, amely tendencia az alacsony alkoholtartalmú italok növekvő keresletét eredményezi.  

A ConeTech ezt a trendet szem előtt tartva mutatja be új termékét az idén november 27-én Amszterdamban megrendezésre kerülő borkiállításon (WBWE), ahol az alacsony alkoholtartalmú (8-11%) és alkoholmentes (0-0,5%) borok is kiemelkedő érdeklődésre számíthatnak.

(forrás: thedrinksbusiness)

Ha tetszett, olvasd el a BORgonzola blog többi írását is.

A bejegyzés trackback címe:

https://borgonzola.blog.hu/api/trackback/id/tr7114388092

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása