Íme, az ember
2018. augusztus 23. írta: Borgonzola

Íme, az ember

Félresikerült Jézus ábrázolás a boros címkén

Emlékeinkben még halványan élhet az a komikussá vált freskó restauráció, amelyet 2012-ben egy akkor 81 éves hölgy, Cecilia Giménez, a spanyol Borja nevű település templomában produkált. A hölgy a helyi gyülekezet tagjaként, tele jóindulattal és tettvággyal, de híján minden szakértelemnek egy Elías García Martínez (1858–1934) spanyol festő által készített Jézust ábrázoló freskót próbált helyreállítani a Zaragoza tartományban található Santuario de Misericordia templom falán.

A restauráció olyan rosszul sikerült, hogy a gyülekezet tagjai először rongálásra gyanakodtak, hiszen a kép inkább hasonlított a régmúltban oly népszerű Monchichi figurára a munka befejeztével, mint az eredeti alkotáson látható töviskoronát viselő Jézusra.photo-7.PNGEgy ilyen barbár munka eredményeként a hölgynek jó eséllyel el kellett volna bujdokolnia az élete hátralévő éveire, de ehelyett helyi hírességgé avanzsált, hiszen az eddig különösebb érdeklődést nem övező freskó egy csapásra turistalátványossággá nőtte ki magát. Az Ecce Homo nevű festmény eddig már több mint 160 ezer turistát vonzott a kisvárosba, ami hatalmas mértékű fellendülést jelent a településnek.

A festmény megtekintéséért 1 euró összeget kell fizetni az ide látogatóknak, amely összeget az ott élők megsegítésére, jótékony célokra használják fel.

Az Ecce Homo sikere megihlette a helyi Aragonesas nevű borászatot, így a freskó jelenlegi képével ellátott palackot dobott a piacra. A palackban található bor Garnacha, Tempranillo, Merlot és Cabernet Sauvignon házasításából készült, amely harmonikus, elegáns és csokoládé valamint cseresznye aromákat fedezhetünk fel benne - írja a thedrinkbusiness hírportál.vino-ecce-homo.jpgAz ital minden bizonnyal népszerű lesz a kisvárost meglátogató turisták körében a maga 4 eurós árával, de mindenki döntse el maga, hogy a freskó képének egy boros palackon való szerepeltetése még a humoros kategóriába tartozik-e, vagy az „Ecce homo” idézet eredetét és értelmét tekintve már egy másik, kevésbé mulatságos kategóriába sorolandó.

 Kép forrása: pinterest.co.uk

Ha tetszett, olvasd el a BORgonzola blog többi írását is, vagy csatlakozz a Facebook oldalunkhoz

A bejegyzés trackback címe:

https://borgonzola.blog.hu/api/trackback/id/tr4214197749

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása